Hanoi
De hoofdstad van het Noorden van Vietnam is Hanoi. Hanoi is een mooie stad met een Franse sfeer. Het Old Quarter is een heerlijke buurt, met kleine straatjes vol leven. Je kunt er uren ronddwalen en nog niet alles gezien hebben. Bezoek het mausoleum van Ho Chi Minh, het presidentiële paleis, de één pilaar-pagode en de literatuurtempel.
Lees hier meer over Hanoi

Hoi An
Hoi An is een lief en prettig plaatsje vlakbij de kust. Doordat de huizen en tempels gebouwd zijn in traditionele Vietnamese en koloniale stijl, krijg je het gevoel of je een filmdecor bent binnengestapt. Het hele dorp is een grote bezienswaardigheid. Een fiets huren om het stadje te verkennen kan hier ook. Een bezoek aan het Cua Dai-strand is tevens de moeite waard.
Je kunt ook een uitstapje maken naar My Son, een van de meest indrukwekkende archeologische terreinen met bouwwerken uit de oude Cham-dynastie. Verder kan je diverse kleine dorpjes in de buurt bezoeken en zien hoe oude ambachten op traditionele wijze worden bedreven.
Lees hier meer over Hoi An

Halong Bay
Ongeveer drieduizend grillige rotsen rijzen recht omhoog uit het turquoise water van de Halong Baai. Tijdens de boottochten door het mysterieuze landschap van kalksteen is er gelegenheid om te zwemmen, de grotten te verkennen of het beste seafood van Vietnam te proeven
Rondreizen Vietnam: Lekker alles laten regelen door deskundigen!
Heb je helemaal geen tijd of zin om je trip naar en door Vietnam zelf samen te stellen? Wil je in het land zelf geen moeite doen en heb je het liefst dat je vervoer van tevoren allemaal geregeld is? Dan kun je een individuele rondreis selecteren via een specialist die alles tot in de puntjes voor je regelt. Op de Vietnam rondreis pagina vind je een overzichtelijk aanbod van diverse rondreis specialisten Vietnam. De meeste aanbieders gericht op individuele reizen, maatwerk en bouwstenen. Zo kun je eenvoudig bekijken welke organisatie de goedkoopste rondreis Vietnam voor je heeft of de reis samenstelt die voor jou het meest ideaal is.

Ho Chi Minh-stad
Ho Chi Minh-stad is het voormalige Saigon. De stad is niet alleen facinerend, je kan hier ook alles vinden over de Vietnam oorlog toendertijd met Amerika. Hier kun je het oorlogsmuseum bezoeken, het Herenigingspaleis (de verovering van het paleis betekende het einde van de Vietnamoorlog) en de Jade Emperorpagode. En wat je helemaal niet mag overslaan, is een tocht naar Cu Chi. Daar word je, op toeristische wijze, uit de doeken gedaan hoe de Vietcong vanuit tunnels de Amerikanen saboteerde. Je kunt zelf aan den lijve ondervinden hoe het onder de grond is. Een klein deel van de tunnels is speciaal voor toeristen groter gemaakt om doorheen te kruipen. Een tocht naar Cu Chi wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de Cao Daitempel. DeCao Dai is een kleine religieuze groep, met een kleurrijke tempel en dito gebruiken.
Lees hier meer over Ho Chi Minh/Saigon

Relaxen in Nha Trang
Nha Trang met zijn kilometers lange strand, leent zich uitstekend voor luieren, zwemmen of snorkelen. Ideaal om even een break te houden tijdens je door je backpack Vietnam rondreis.

Geniet in Phan Thiet
Een goed alternatief is het rustige strandplaatsje Phan Thiet met zijn uitgestrekte witte stranden. Deze bestemming wordt onder backpackers steeds populairder.