hoi an vietnam

Hoi An Vietnam

Hoi An is de mooiste stad aan de Vietnamese kust en mag wel een levend museum genoemd worden. Het oude centrum is een mix aan architectuurstijlen met invloeden die teruggaan tot de 16e eeuw. Je ziet er Chinese, Japanse, Europese en natuurlijk Vietnamese bouwstijlen.

Groepsreis Vietnam
16/18/21/24 dagen

Groepsreis Vietnam

Privéreis Vietnam
12/16/18/21/24 dagen

Privereis Vietnam

Vietnam Cambodja Thailand
16/18/21/24 dagen

Vietnam gecombineerd

Oude centrum Hoi An

Tegenwoordig staat het Vietnamese Hoi An op de Werelderfgoedlijst van Unesco en trekt vele toeristen. Misschien wordt het kleine centrum wel iets te toeristisch en minder authentiek. Toch is oude centrum is een fijne plek om te wandelen. Niet alleen dankzij de mooie oude gebouwen, maar ook omdat er geen auto’s mogen rijden. Pas alleen op voor hard rijdende fietsers. Alles ligt op loopafstand van elkaar.

In de nu wat vervallen vaart Tho Bon River was van de 17e tot de 19e eeuw een drukte van belang met grote schepen uit ’s werelds grootste handelsnaties uit die tijd, waaronder Holland. Hoi An werd toen door de Westerse landen Faifo genoemd.

Let op: er wordt van je gevraagd er een beetje netjes bij te lopen. Wat zoveel betekent als geen mouwloze shirts en broeken en rokken boven de knie. Om de historische plekken en gebouwen te bezoeken heb je een ticket nodig.

Nu de stad op de Werelderfgoedlijst staat, worden veel vervallen gebouwen gerenoveerd en daar is geld voor nodig. Het ticket kan nogal wat verwarring geven maar het komt er op neer dat je kunt kiezen uit verschillende attracties. Bijvoorbeeld uit een museum, een oud huis, een traditionele muziekshow of tempel.

Niet veel tijd? Breng dan in ieder geval een bezoek aan de Japanese Covered Bridge, Quan Cong Temple, Tan Ky House en het keramiekmuseum. De prachtige Japanese Covered Bridge bestaat al sinds 1590 en is een belangrijk symbool van de stad. Het verbond de Vietnamezen met China en is gebouwd door de Japanse gemeenschap. In het Tan Ky House woont al ruim twee eeuwen dezelfde familie.

Hoi An Legendary Night

Probeer rond volle maan in Hoi An te zijn. Dan wordt een dag voordat het volle maan is de ‘Hoi An Legendary Night’ gehouden. Dan is het centrum nog feestelijker dan het al is met eetstalletjes, muziek en dans. Alle straten zijn dan sfeervol verlicht met lantaarns en natuurlijk de volle maan. Er hangt een warm sfeertje want thema’s als vrede, poëzie en schoonheid worden omarmd. Op straat kom je allerlei artiesten tegen.

Meer weten over Hoi An? Kijk dan eens op Vakantie Reizen Specialist Hoi An