singlereizen

Singlereizen opties

Je bent single en wilt een rondreis maken? Alleen reizen maar toch samen? Er zijn genoeg single reizen te vinden. Ontdek samen met andere singles de mooiste plekjes op aarde. Nieuwe vrienden maken en andere alleenreizenden ontmoeten tijdens een fantastische single rondreis.

Singlereis aanbiedingen

Singlereis Peru
2, 3 of 4 weken

singlereizen-peru

Je zult tijdens deze singlereis door Peru onvergetelijke indrukken opdoen, want je bent hier omringd door cultuur! Overblijfselen uit de Inca-tijd zoals de stad Machu Picchu en Spaans-koloniale architectuur in Cuzco, Arequipa en Puno zorgen voor een onvergetelijke single reis door Peru!!

Singlereis Costa Rica
23 dagen

Tijdens deze singlereis door Costa Rica wordt je overweldigd door de prachtige afwisselende natuur. Wild stromende rivieren, paradijselijke stranden, overweldigende vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, krokodillen en tropische vogels kunt zien.

Singlereis Thailand
18/21 dagen

singlereis Thailand

Van de centrale laagvlakte met de tempels van de voormalige hoofdstad Ayutthaya naar het aan de Nanrivier gelegen Phitsanulok. Verken het mythische gebied van de Gouden Driehoek, waar Laos, Myanmar en Thailand samenkomen. Vele reisindrukken verder is het heerlijk ontspannen aan de stranden van de badplaats Hua Hin.

Shoestring: Singlereis Peru 2, 3 of 4 weken

Singlereizen per land

Op Singlereis is helemaal hot!

Waarom zal je alleen op reis gaan, zullen veel mensen denken. Het is ongezellig, want je hebt niemand om tegen te praten en je ervaringen mee te delen. Het is risicovoller, een in sommige gevallen stuk duurder, omdat de reisindustrie vaak is ingesteld op 2 of meer personen. Maar alleen reizen heeft ook veel voordelen, en is allesbehalve eenzaam. Daarom dat ook steeds meer mensen, die wel een relatie hebben, er toch voor kiezen alleen op stap te gaan. Vooral de vrijheid en onafhankelijkheid is een voordeel. Je hoeft met niemand rekening te houden en je kunt gaan en staan waar je wilt. Bij elk kruispunt hoef je geen discussie te voeren: gaan we linksaf, rechtsaf of rechtdoor?

Als alleenreizende heb je ook veel sneller contact met de lokale bevolking en neem je de omgeving veel intenser in je op. Vooral buiten de westerse landen raak je al snel in gesprek met de bevolking. Ga maar alleen in een bus, café of restaurant zitten, en iemand begint een praatje aan te knopen. Het is een ideale manier om meer te weten te komen over de lokale cultuur en gewoontes. Je krijgt de meest fantastische verhalen en anekdotes te horen en niet zelden kan ‘even een drankje drinken’ uitmonden in een uitbundig feest waar je te midden van de locals meedoet met het gedruis.

Contacten door Singlereizen

Daarnaast kom je als alleenreizende makkelijk in contact met andere reizigers. Vooral in Azië en Latijns- Amerika zal je honderden andere backpackers ontmoeten die ook alleen op reis zijn. Je komt ze tegen in bussen en treinen en in de hotels, jeugdherbergen en cafés die in de reisgidsen staan aanbevolen. De Lonely Planet-gidsen hebben ertoe bijgedragen dat hele kolonies rugzakreizigers elkaar op dezelfde plaatsen ontmoeten. Volg je de populairste routes, dan ben je vrijwel nooit echt alleen en verlang je er soms misschien naar wat minder soortgenoten tegen te komen. Reis je low-budget, dan kun je met andere alleen reizenden makkelijk hotelkamers delen. Je gaat met ze uit eten en je onderneemt gezamenlijk activiteiten, zoals een tocht door de jungle of de woestijn. Je kunt taxi’s delen om de kosten te besparen. De contacten met andere reizigers, leuke en minder leuke, is al een ervaring op zich en kan tot vele leuke herinneringen leiden.

Singlereizen: Groepsreizen en individueel

Wij tonen een variatie aan georganiseerde en individuele rondreizen voor alleenstaanden. Dus zowel interessant voor singles die met een groep willen reizen als voor alleenstaanden die samen met vrienden of collega’s een land willen ontdekken.

Single reizen – Met wie ga je op reis?
De singlereizen die wij tonen zijn een selectie van de meest aantrekkelijke reizen die op dit moment online te vinden zijn. Ontdek een land met reisgenoten die ook alleen reizen. Zo ontdek je met gelijkgestemden een nieuwe cultuur en de prachtige natuur. Een single vakantie is de ideale manier om mensen te leren kennen.

Het begrip ‘single’ kan ruim beschreven worden: Ook voor mensen die een relatie hebben, maar waarvan de partner niet op groepsreis wil, zijn er vele opties. Succes met het zoeken naar je favoriete singlereis vergelijken. Laat je hier inspireren.