Antartica Expedities

Een Expeditie Antarctica is een unieke ervaring. Eén blik op de onwerkelijke wereld die Zuidpool heet laat je beseffen hoe mooi deze wereld is. Uw expeditie per cruise naar de Zuidpool vertrekt vanuit het Argentijnse stadje Ushuai wat “einde van de wereld” betekent. Na een aantal uren varen door het Beagle kanaal wordt de Drake passage bedwongen om vervolgens de zuidelijke Shetland-eilanden te bereiken. Hier heeft u een eerste ontmoeting met honderduizenden pinguins en zeerobben.

Sawadee Antartica Expedities

Groepsreis Antartica

BBI Hurtigruten Antartica

Antartica Expedities

Captaincruise Antartica

Antarctica – Ijsmassa’s, walvissen en pinguins

Na een bezoek aan de Shetland eilanden zal uw cruise verder varen naar het blauwe continent zoals Antartica ook wel genoemd wordt. De weerspiegeling van het licht op het eeuwenoude ijs tonen meestal een blauwe gloed. Op bewolkte dagen kleurt het ijs zelfs groen, blauw, roze en zelfs zwart.Ijsschotsen zo groot als flatgebouwen zult u passeren. Deze immense ijsmassa’s geven u het gevoel miniscuul te zijn. Op Antarctica komt u oog in oog te staan met Kinband en Macaroni-pinguïns, zeeluipaarden, zeeolifanten.Te water zwemmen dolfijnen en walvissen met het cruiseschip met u mee. Zelfs een ontmoeting met Orca’s die vlak voor de kust op zeerobben jagen behoort tot de mogelijkheden.Vogels, vissen, zoogdieren, vulkanen, onderzoekstations en oude walvisvaardernederzettingen, Antarctica heeft het allemaal.

Mogelijkheden Antarctica expeditie
Een cruise Antarctica is een ervaring die een verpletterende indruk op u zal achterlaten. Een reis naar Antarctica op een expeditie schip wordt door meerdere touroperators aangeboden. Check alle expeditie Antartica aanbieders bij de Rondreis Koning voor meer informatie.

Algemene informatie Antartica

Antarctica is een continent rond de Zuidpool van de aarde, omringd door de Indische Oceaan en de Grote Oceaan die beneden de 60e breedtegraad tegenwoordig worden aangeduid als de Zuidelijke Oceaan (of Antarctische Oceaan). Het land en de zeeën om Antarctica worden gezamenlijk aangeduid als Antarctis. Antarctica is de koudste plek op aarde. De laagste temperatuur officieel ooit gemeten was -88°C. Het continent is bijna volledig bedekt met ijs.

Klimaat Antartica

Het klimaat op Antarctica is extreem. De gemiddelde temperatuur op de centrale hoogvlakte ligt tussen -50 en -60° Celsius. In de lager gelegen kuststreken is het warmer met een gemiddelde temperatuur tussen -10 en -20° Celsius. Afhankelijk van de windsterkte is de gevoelstemperatuur soms veel kouder. De beste tijd om Antarctica te bezoeken is de zomer, van november t/m februari. De overige maanden regeert koning Winter met extreme kou, snijdende ijswinden en dichtgevroren ijszeeën, waardoor het continent letterlijk van de wereld is afgesneden.

Taal

De voertaal tijdens uw expeditiecruise is Engels. De meeste expedities starten in Ushuaia in Zuid-Amerika en derhalve spreekt het merendeel van de bemanning onderling Spaans.