Rondreizen Noord Amerika

Rondreizen Noord Amerika opties

Rondreizen Noord Amerika brengt u in het land van de cowboys, indianen en Eskimo’s. Dit continent aan de overkant van de oceaan spreekt vele mensen tot de verbeelding. De reden is heel simpel. Het gevoel van vrijheid staat hier centraal. Heerlijk reizen per Camper door Canada, toeren door het kleurrijke Alaska, met de auto van San Francisco naar Las Vegas, een tour door het zonnige Florida of een per auto of motor van Oost naar West over Route66. Dit met een bezoek aan steden zoals Los Angeles, Toronto, Anchorage, New York en Miami zorgt ervoor dat een keuze om een rondreis Noord Amerika te selecteren niet gemakkelijk is.

Rondreizen Alaska

Een rondreis Alaska ook wel de The Last Frontier’ genoemd is een onvergetelijke belevenis. In de prachtige uitgestrekte, bergachtige gebieden en de enorme gletsjers voelt u zich één met de natuur. Ontdek dit prachtige land ontdekken en beleef Alaska in al haar puurheid.

Rondreizen Verenigde Staten

Een rondreis Amerika oftewel de Verenigde Staten is een sensationele belevenis. Het land is zo gevarieerd dat rondreizen door Amerika per staat compleet anders is. Er zijn diverse mogelijkheden om rond te reizen. Per Camper of auto is een goede optie om dit prachtige land te ontdekken!

Rondreizen Canada

Canada is het land van ongerepte natuur, schitterende bergformaties en de grote meren. Ontdek de provincies Ontario en Quebec en het merengebied. Onderga de metropool Toronto, de de Niagara falls, het Algonquin Provincial Park met haar wildlife. Canada is waanzinnig!

Noord Amerika rondreis mogelijkheden

– korte, middelgrote en lange rondreizen
– rondreis strandvakantie combi’s
– groepsreizen, reizen met kinderen, individueel
– zelf samenstellen, bouwstenen
– reizen per thema zoals cultuur en natuur
– gecombineerde reizen, meerdere staten en landen
– Fly Drive vakanties en per camper

Wat kun je verwachten in Noord Amerika

Imposante Nationale Parken, een mix van culturen, grandioos entertainment, spraakmakende wereldsteden, dunbevolkte regio’s, prachtige kustlijn, tropische stranden en iconische bezienswaardigheden.

Rondreizen Noord Amerika welke landen

Noord-Amerika ligt geografisch gezien ten noorden van het Zuid-Amerikaanse continent, en wordt omringt door de Noordelijke IJszee, de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Tot Noord-Amerika behoren de landen Canada, de Verenigde Staten en Alaska. Geografisch gezien behoort Midden-Amerika ook tot het continent Noord-Amerika, maar valt het onder een andere culturele regio.

Welke Noord-Amerika reis past het best bij jou? Ondanks de relatief korte geschiedenis van Canada en de Verenigde Staten, valt er op het gebied van cultuur enorm veel te ontdekken.

Dat de Verenigde Staten van oorsprong een land van immigranten is, valt terug te zien in vele interessante musea en bezienswaardigheden. Nationale cultuurschatten zijn terug te vinden in steden als Washington (Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring), Philadelphia (Liberty Bell) en in Boston (Freedom Trail). Muziekliefhebbers bezoeken natuurlijk de steden New Orleans en Memphis, de muzieksteden aan de Mississippi. In New York, “The City That Never Sleeps”, zijn het Vrijheidsbeeld, het Immigratie Museum op Ellis Island en het American Museum of Natural History niet te missen. Andere belangrijke toeristische steden van de Verenigde Staten zijn o.a. San Francisco, Los Angeles, Chicago, Las Vegas, Miami en Orlando. Met onder andere Monument Valley, de Grand Canyon, de Colorado rivier, Death Valley National Park en Yosemite National Park, biedt de Verenigde Staten ook voor de natuurliefhebber en de avonturiers volop mogelijkheden.

In Canada is de werkelijk schitterende natuur de nationale trots. Het land van de “maple leaf” is met haar glooiende heuvels, besneeuwde bergen, fjorden, watervallen, naaldbossen, ruige rivieren en vele meren een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De ruige Rocky Mountains, het Banff National Park, de fjorden van British Columbia, Nationaal Park Jasper, Alaska en natuurlijk de de immense watervallen van de Niagara Falls mag je niet missen. Spot ook wildleven als beren, walvissen en orka’s. Leuke toeristische steden in Canada zijn de hoofdstad Ottawa, Toronto, Montreal en Vancouver.

Rondreizen Noord Amerika het gehele jaar

Voor verre en bijzondere wintersportvakanties kunnen wintersporters meer dan uitstekend terecht in zowel de Verenigde Staten als Canada. Whistler, Aspen en Vail zijn populaire skioorden waar je volop kunt genieten van langgestrekte en uitdagende skipistes, funparks en luxe skiresorts. Zonaanbidders bezoek de fraaie kustlijn van de staten Californië, Florida en Florida Keys. Florida, niet voor niets de “Sunshine State” genoemd, biedt met Miami, Key West, Fort Lauderdale en Daytona Beach over enkele populaire en bruisende badplaatsen.