Rondreis Mongolië

Rondreis Mongolie opties

Een rondreis Mongolie toont u het voormalige machtige rijk van de wrede Genghis Khan in de dertiende eeuw. Het landschap kenmerkt zich door grote uitgestrekte toendra’s, prachtige bergformaties en indrukwekkende plaatsen waarvan Ulaanbator (Ulanbataar) de bekenste en tevens hoofdstad van Mongolie is. Deze voormalige Sovjet Republiek telt 2,7 miljoen inwoners, van wie meer dan een miljoen in Ulaanbaatar wonen.

Groepsreis
12/15/18/21/24 dagen
Groepsreis
Privereis
12/16/18/21/24 dagen
Privereis
Reizen met kinderen
12/15/18/21/24 dagen
Reizen met kinderen

De variatie van een rondreis Mongolie

De legendarische Transsiberië Express vormt het decor voor deze spectaculaire en buitengewone reis. Steden als Moskou en Ekaterinburg vertellen over het roerige en roemruchte verleden van ‘Moedertje Rusland’. Je kunt het illustere Kremlin bezoeken en het Rode Plein, terwijl je in Ekaterinburg oog in oog komt te staan met de tragische geschiedenis van de laatste Tsarenfamilie Romanov. Tijdens je verblijf aan boord van de Transsiberië Express passeer je verschillende tijdzones. Je slaapt in vierpersoonscoupés en komt makkelijk in contact met medereizigers. Het beddengoed wordt door de wagenmeester verzorgd, evenals heet water voor thee of soep. Je reist diep Siberië in, terwijl het oneindige Russische landschap met berkenbossen en toendra’s aan je oog voorbijtrekt. In Irkutsk ben je in hartje Siberië en kun je een tocht maken naar het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer ter wereld. In Mongolië maak je kennis met de nomaden en hun yaks, de beroemde Przewalskipaarden en de historie van Genghis Khan. Je verblijft hier zes nachten in gers, de traditionele nomadententen. De wereldstad Beijing vormt het smaakvolle toetje. Een afwisselende reis, met elkaar verbonden door de romantische ‘Transsib’, voor velen de moeder van alle treinreizen!

Mongolie – Nomaden, steppes en rotsformaties
Tijdens een rondreis of treinreis door Mongolie zijn er teveel bezienswaardigheden om op te noemen. De belangrijkste zijn het
Sukhe Baator-plein in Ulaanbaatar, genoemd naar een Mongoolse revolutieheld. Het Gandan klooster met haar 26 meter hoge Boeddha, de Gobi woestijn, de eindeloze steppes waar nomadenfamilies in hun ger(ronde tent van dik vilt) paarden houden. Het Khustain Nuuru National Park dat bekend staat om de Przewalski paarden die daar nog in het wild leven en het Terelj National Park met haar kenmerkende granieten rotsformaties.

Rondreizen Mongolie – drie reis opties
Er zijn drie opties om een rondreis Mongolie te maken.
1. Vanuit Peking per trein naar Ulan Bator en per vliegtuig terug.
2. Direct vliegen op Ulanbaatar
3. Transsiberie Express vanuit Moskou

De bekenste en de meest aansprekende rondreis is per trein namelijk de Transsiberie Express. Deze treinreis gaat van Peking naar Moskou en vice versa. Tijdens de mooiste treinreis ter wereld, dwars door de steppen en toendra’s krijgt u een adembenemend beeld van het voormalige Genghis Khan rijk met het ene hoogtepunt na het andere. De Transsiberie Express tovert het wijdse landschap met spectaculaire vergezichten, omlijst door een decor van eindeloze grauwgroene heuvels en prachtige meren.

Mongolie rondreizen – vergelijk en kies
De Rondreis Koning Mongolie biedt u een overzicht van diverse aanbieders die rondreizen Mongolie en de Transsiberie Express in hun aanbod hebben. Het loont om de diverse Mongolie aanbieders met elkaar te vergelijken om de goedkoopste of meest interessante rondreis Mongolie te selecteren.