Rondreis Bolivia

Rondreis Bolivia opties

Een rondreis Bolivia bied je diverse mogelijkheden. Je komt in wereld van de Inca’s en maakt kennis met de rijkdom van het Andesgebied. Rondreizen door dit speciale land kan op diverse manieren. Je kunt in groepen rondreizen of een individuele rondreis overwegen. Bekijk het aanbod van onze partners eens. Leg de reizen naast elkaar en kies de beste of goedkoopste rondreis optie voor je.

Groepsreis
12/15/18/21/24 dagen
Groepsreis
Privereis
12/16/18/21/24 dagen
Privereis
Reizen met kinderen
12/15/18/21/24 dagen
Reizen met kinderen

Bolivia en haar hoogvlaktes

Bolivia ligt in het Zuid-Amerikaanse Andes gebied. Hier vind je de zogenoemde Altiplano, een winderige en verlaten hoogvlakte. De traditionele hoofdstad La Paz is een van de hoogst gelegen steden van de wereld. Sucre is de stad waar veel te zien en te beleven is. de hoogvlaktes van het zuiden wanen u op een andere planeet. Ontdek de witte zoutvlaktes van de Salar de Uyuni en het adembenemende landschap bij Laguna Colorada en Laguna Verde. Ook heeft Bolivia een stuk Amazonegebied waardoor u ook in dit tropisch regenwoud kunt verblijven. Ondanks de primitieve infrastructuur biedt dit land schitterende reismogelijkheden.

Bolivia is een land van superlatieven. Het is het hoogst gelegen, meest geisoleerde, armste en traditioneelste land van Zuid Amerika. In veel plaatsen in Bolivia lijkt de tijd te hebben stil gestaan.Het grootste deel van de bijna tien miljoen inwoners die Bolivia rijk is, is van indiaanse afkomst. Deze bevolkingsgroep houdt veel eeuwenoude tradities in stand en maakt Bolivia tot het kleurijke land dat het is. Voor het gemak kan Bolivia worden ingedeeld in drie zones: de Altiplano (hoogvlakte), het laagland met het uitgestrekte Amazonewoud (dit omvat 60% van de totale oppervlakte) en het overgangsgebied de Yungas. La Paz (:t 3650 meter) is het regeringscentrum van Bolivia en een zeer levendige stad.Ten noorden van La Paz (Cordilleras Real & Apolobamba) lopen veel eeuwenoude paden waarover schitterende wandelingen gemaakt kunnen worden. Ook in de Yungas zijn bijzondere trekkings te maken waar je van hooggebergte naar nevelwoud loopt. Copacabana (:t 3800 meter) ligt aan het hemelsblauwe Titicacameer. Vanuit dit dorp vertrekken bootjes naar Isla del Sol en Isla de la Luna.

Aflopend van de toppen van de Andes en de Altiplano (hoogvlakte), die op zo’n 3800 meter ligt, naar het laagland van het Amazonebekken kent Bolivia een grote verscheidenheid aan landschappen, flora en
fauna. Lama’s, flamigo’s en Alpaca’s tref je op de droge, kale en koude Altiplano. Piranha’s en zoetwaterdolfijnen zwemmen in de rivieren van het tropische laagland. Meer dan de helft van de bevolking bestaat uit Indianen, afstammelingen van de Inca’s, die het straatbeeld van de koloniale steden opfleuren met kleurrijke wijduitstaande rokken en bolhoedjes. De mengelmoes van Spaanse en indiaanse invloeden op tradities en levenswijze kom je dagelijks tegen.

Rondreizen van diverse rondreis specialisten worden aangeboden op onze site. Voor iedereen is een vorm van reizen beschikbaar. Populaire rondreizen door Bolivia zijn naast groepsreizen, individuele reizen. Het is ook mogelijk om samen met een specialist zelf een reis samen te stellen.

Bolivia is in alle opzichten uniek te noemen. Weinig landen bieden zoveel variatie in het landschap als Bolivia. Vanwege de hoge ligging wordt Bolivia ook wel, het Tibet van Zuid-Amerika genoemd. De belangrijkste inkomsten voor Bolivia zijn de zilver- en tinmijnen. Deze mijnen zorgden er ooit voor dat Bolivia één van de rijkste landen van Zuid-Amerika was. Vele mijnen zijn nu uitgeput en gesloten. Enkele zijn nog open en interessant om te bezoeken. Dit Zuid Amerikaanse land heeft een natuur vol uitersten. De jungle van de Amazone tegen Brazilie. Het indrukwekkende Andesgebergte met Lake Titicaca als hoogste meer ter wereld en grote uitgestrekte zoutvlaktes. Wie door Bolivia zal gaan backpacken of rondreizen zal hoofdzakelijk per bus doen. Ondanks dat de infrastructuur in bepaalde delen van Bolivia belabberd is zijn er comfortabele bussen die op lange afstanden te gebruiken zijn. Dat maakt het gehobbel over bepaalde wegen enigzins draaglijk.

Meer over Bolivia kun je vinden op: Vakantie Reizen Specialist Bolivia