Groepsreis Suriname

Welkom in ‘Mi egi Switi Sranan’, ofwel ‘Welkom in mijn eigen geliefde Suriname’. Dat zul je overal horen als je Suriname voor het eerst bezoekt voor een vakantie. Suriname  is sinds 1975 onafhankelijk. Suriname ligt aan de noordkust van Zuid Amerika Zen is vier keer zo groot als ons koude kikkerlandje (en dat terwijl er slechts 500.000 mensen wonen).

Paramaribo is de hoofdstad, daar wonen ook de meeste mensen. De stad heeft een prachtig historisch centrum met bijzondere architectuur. In de stad is voornamelijk met hout gewerkt. De Sint Petrus en Paulus Kathedraal is het grootste houten gebouw van Latijns-Amerika en daarom de moeite waard om te bezichtigen.

Brokopondo is een andere goedbezochte plaats. Daar staat het monument van graniet dat het verleden en de toekomst symboliseert. Ook is het samen met de stad Albina één van de mooiste badplaatsen van het land. Verken daarnaast de onderwaterwereld van Suriname tijdens een duik bij één van de duikscholen in het land.

Naast cultuur opsnuiven, kun je in Suriname overweldigende nnatuur bekijken. Nergens is nog zo’n indrukwekkend ongeschonden regenwoud te vinden. Het is uitermate geschikt voor een actieve jeepsafari of om tijdens een strandtrip schildpadden te spotten.

Ook nog lekker eten op vakantie? Suriname staat ook bekend om de uitgebreide maaltijden die ze bij elke mogelijke gelegenheid nuttigen. Eet heerlijke roti, maksi alesi of bruine bonen met rijst! Kortom: Suriname is een ideaal vakantieland voor om dagtochten te maken en om heerlijk te ontspannen.