reizen met kinderen Maleisie

Reizen met kinderen Maleisië opties

Maleisië is niet alleen interessant om een rondreis te ondernemen. Het is ook nog eens de meest kindvriendelijke bestemming van het continent. Het land komt het dichtst in de buurt van de Westerse standaarden en is bovendien erg veelzijdig. Maleisië met kinderen: vervelen is er niet bij!

Reizen met kinderen Riksja

Reizen met kinderen

Reizen met kinderen Djoser

Reizen met kinderen

Reizen met kinderen Sawadee

rondreis met kinderen

Reizen met kids Maleisie. Een met natuur & strand

Alles wat nieuw is, is leuk en spannend voor kinderen. Totdat ze er mee worden overladen. Een hele vakantie alleen maar natuur? Het ene na het andere strand? Op dag 4 tempel nummer 8 bekijken? Vergeet het maar, de meeste kinderen zullen dit niet zo’n leuke vakantie vinden dat ze na terugkomst hun vriendjes ‘jaloers’ willen maken. Anders wordt het als je ze elke dag nieuwe ervaringen geeft. Afwisseling is het sleutelwoord. En laat Maleisië je dat nu net bieden!

Rondtrekken door de jungle

Een heus avontuur voor kinderen: bezoek Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld. Meestal word je vanaf Kuala Lumpur opgehaald en met de bus naar Tembeling vervoerd. Hier vertrekken meerdere kleine longboats, die je in twee uur naar de ingang van het park brengen. Binnen het enorme natuurpark kun je onder begeleiding van een gids een wandeltocht door de jungle maken. Je kunt dit ook ’s nachts doen. Er is ook een grote Canopy Walk, waarbij je op flinke hoogte op een pad van touwen door de boomtoppen loopt. Verwacht overigens geen grote wilde dieren te ontmoeten. Het natuurpark is dermate groot, dat de meeste grote dieren toeristen wel weten te vermijden.

Slapen bij de locals

Fruit plukken in de boomgaard, het vee voeren en spelen met de kinderen die net uit school komen. Wie een homestay boekt, kiest voor een bijzondere vakantie-ervaring. Er zijn zo’n 1.200 families die hun huis en hun kampung openstellen en je met open armen ontvangen. Voor je het weet ben je onderdeel van het dagelijks leven, word je begroet door het dorpshoofd en ken je de geheime ingrediënten van een paar typisch locale gerechten. Alle kampungs die meedoen aan het homestayprogramma zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de hoge eisen van het Ministerie van Toerisme.

Tussen de dieren

Topattractie voor kinderen: het olifantenopvangcentrum in Kuala Gandah. Daar worden zieke of verdwaalde olifanten opgevangen en verzorgd. Kinderen kunnen de dikhuiden aaien, voeden, wassen in de rivier en zelfs een ritje op ze maken. Dat staat natuurlijk garant voor een ervaring waar nog lang over wordt nagepraat! Je vindt het olifantenopvangcentrum in de provincie Pahang (Midden-Maleisië) vlakbij de plaats Lanchang.

De krokodil bijt in je bil! Welk kind kent het versje niet… Oppassen dus bij de krokodillenboerderij op Langkawi, waar je die enge beesten van wel heel dichtbij kunt bekijken. Extra spectaculair is het dagelijkse voeden van de dieren, tussen 11.45 uur en 14.45 uur. Spannend!

Maleisië telt vele pretparken en zwemparadijzen, maar de allerleukste is misschien wel Bukit Merah Laketown. Daar heb je namelijk niet alleen een zwemparadijs met glijbanen, golfslagbad en andere waterpret, je vindt er ook een heus orang-oetan eiland. Op dat eiland in het Bukit Merah-meer worden orang-oetans opgevangen uit Maleisisch Borneo. Vanuit een tunnelachtige kooi kun je de imposante, maar zachtaardige mensapen van zeer dichtbij observeren.

Bijkomen aan het eind van je reis

Je kinderen worden waarschijnlijk minder snel moe dan jij en gaan graag nog even door met rondreizen. We kunnen ons echter voorstellen dat je graag aan het eind van je reis even bijkomt op een wit zandstrand? Geen probleem! Maleisië beschikt over tal van eilandjes met tropische stranden. Denk bijvoorbeeld aan de eilandengroep Pulau Perhentian.