Onlangs hebben archeologen in Peru een waardevolle archeologische vondst gedaan. Het gaat om een mummie van een jong meisje. De waardevolle spullen in haar tombe wijzen erop dat het waarschijnlijk om een vrouwelijke priester gaat.

Grote vondst
Archeoloog Giuseppe Orefici vindt de vondst van de mummie verrassend. Vooral omdat het een lichaam van een vrouw is. Orefici: “Door deze ontdekking is bekend dat vrouwen een belangrijke rol speelden bij de belangrijkste priesters in Cahuachi.” Niet alleen de priester maar ook de voorwerpen in de tombe bezorgen de archeologen veel vreugde. De kettingen, schelpen, stukken textiel en gouden voorwerpen zijn voor de archeologen van belang.
Peru als mummieland
Het is niet de eerste keer dat er in Peru een mummie is gevonden. Dit gebeurt namelijk regelmatig. Een voorbeeld is de ontdekking van 33 mummies op de archeologische plaats Chotuna Huaca in Chiclayo, een stad in het noorden van Peru.
Andere archeologische vondsten
Indrukwekkende vondsten in Peru zijn de Machu Picchu, een stad van de Inca’s, en de tombes van Sípan die wel eens worden vergeleken met de vondst van het graf van Toetanchamon. Verschillende archeologische ontdekkingen in Peru zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.