Zuid-Afrika rondreis incl wijnproeven

Deze rondreis vangt aan in Kaapstad en voert je via de wijnlanden rond Stellenbosch dwars door de Grote en Kleine Karoo naar het Addo Elephant National Park. Deze reis staat naast safari, natuur en cultuur in het teken van wijnproeven. Dit doe je in de omgeving van Stellenbosch waar diverse wijnboerderijen gevestigd zijn. Wil jij met je familie of vrienden 17 dagen genieten In Zuid Afrika en niet alleen op safari? Dan is dit de ideale rondreis voor jullie.

Hoogtepunten Zuid-Afrika rondreis

De Swartbergpas, een van Zuid-Afrika’s meest spectaculaire, verbindt de droge Karoo via de wijnroute R62 met de gematigde zone van de tuinroute. Geniet van de kleurenpracht van protea’s, de vaandeldrager van het 6e florarijkdom ter wereld. De grillige kust met zijn brede zandstranden voert je langs de lagunes bij Knysna, een el dorado voor de natuurliefhebber. Deze selfdrive eindigt in het weidse malariavrije ‘Greater Addo’ waar het Addo Elephant National Park een onderdeel van is. Onderweg doe je het wijngebied aan waar je een hele dag bij diverse wijnboerderijen de plaatselijke wijn kunt proeven.

De naar schatting 600 olifanten (in 1931 nog maar 11!) leven er als een geïsoleerde soort tezamen met luipaarden, buffels, leeuwen, zwarte neushoorns tot aan de Addo vleugelloze mestkever. Vanuit twee rustieke safarikampen verken je dit ‘big seven’ park waarbij je naast de gebruikelijke ‘big five’ ook de witte haai en walvissen in het maritieme gedeelte van Addo kunt waarnemen.