Vulkanisch groene eilanden, omzoomd met parelwitte stranden in een azuurblauwe zee. Tropische bloemen in alle geuren en kleuren, en een gastvrije bevolking. Het paradijs in de Stille Oceaan herbergt een rijke natuur vol vreemde dieren- en plantensoorten. Vroeger bewoond door Polynesiers, Aboriginals en Maori’s, nu in de vaart der volkeren bestuurt door ‘Aussi’s’ en ‘Kiwi’s’.Australiė is nog steeds het immense, lege continent van droge woestijnen, tropische oerwouden en kleurrijke koraalkusten. ‘Europa in het klein’ past perfect bij Nieuw Zeeland. Of je gaat op jungletocht door het ongerepte Nieuw-Guinea of duiken bij de Fiji eilanden. Oceanie is prachtig en er vallen heel veel (ei-) landen onder.Op geringe afstand van elkaar vind je rokende vulkaanlandschappen, fjordenkusten, bounty stranden hooggebergte en gematigde regenwouden.

Het paradijs Samoa
Samoa is echt een van mooiste plekken op aarde. Veel onontdekte strandjes waar je kunt duiken en snorkelen maken Samoa een plek waar je heerlijk rustig kunt toeven. Dit eilandenparadijs is zeker de moeite waard voor iedereen die wilt genieten van natuur en onderwaterwereld.

De Fiji eilanden
Fiji heeft meer dan 150 eilandjes. Het hele jaar door beleef je hier een droomtijd en de tijd lijkt stil te staan. Fiji is niet alleen populair onder stelletjes en als huwelijksreis. Veel surfers duikers en watersport liefhebbers weten de Fiji eilanden te vinden. Een brede keuze aan hotels en Engels sprekende eilandbewoners zorgen dat dit een van de belangrijkste strandvakantiebestemming in de Zuidelijke Stille Oceaan is. De Mamanuca eilandengroep is een van de meest populaire bestemmingen van Fiji.

De Mamanuca eilanden
Wel eens gehoor van de Mamanuca eilanden? Deze 32 eilandjes zijn een onderdeel van Fiji. Prachtige witte stranden, helder water en veel koraal vormen dit archipel. Het meest bewoonbare eiland is Viti Levu. Vanuit hier kun je alle eilandjes van Mamanuca ontdekken.

De Yasawas eilanden
De Yasawa eilanden liggen ten noordwesten van hoofdeiland Viti Levu. Ze beslaan maar een gebied van ongeveer 140 vierkante kilometer maar vormen 22 eilandjes. De Yasawa Islands vormen een verzameling parelwitte eilanden met tropische vegetatie en vruchtbaar vulkanisch gebergte. De Yasawas eilanden zijn veelal het decor geweest van films zoals Cast Away en de Blue Lagoon.

Zoals je kunt lezen omvat Oceanië niet alleen de bekende eilanden ondanks dat de meeste mensen praten over Nieuw-Zeeland of Australië als ze het over dit continent hebben. Je kunt maandenlang reizen door Australië of onder de indruk zijn van de natuur in Nieuw-Zeeland. Of je gaat lekker relaxen en duiken op Fiji of een van de andere tropische eilanden in de Stille Oceaan. Volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie Oceanie dus!