Delhi

Rondreis India Delhi informatie

Reizigers starten hun reis in 9 van de 10 gevallen in Delhi. Delhi, de hoofdstad van India, telt ongeveer 14 miljoen inwoners. Daarmee is Delhi de 3de grootste stad van India, na Calcutta en Bombay. De metropool bestaat eigenlijk uit 2 delen: Oud Delhi en Nieuw Delhi. Nieuw Delhi wordt gekenmerkt door brede straten met aan beide kanten bougainvillea’s en flamboyanten; het Oude Delhi is rumoeriger en drukker. Bovenal is Delhi een plezierige eerste kennismaking met India. De ‘Union Territory of Delhi’ is een federaal district vergelijkbaar met Washington DC. Delhi, de hoofdstad van India en haar, op drie na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers. Het is het meest gebruikte ‘verzamelpunt’ van het land, een opeenstapeling van het noord Indiase netwerk van wegen en een halte waar het de landroute betreft die verder Azië intrekt.

Groepsreis India
16, 22 of 23 dagen
Groepsreis India
Privereis India
12/16/18/21/24 dagen
privereizen India
Bouwstenen India
12/15/18/21/24 dagen
bouwstenen India

Rondreizen India incl. Delhi

De getoonde rondreizen India aanbiedingen hebben Delhi in hun programma. De geselecteerde reizen zijn aantrekkelijk qua prijs/kwaliteit verhouding en tonen het ware India. Je kunt Delhi ontdekken per groepsreis, privéreis of een reis op maat die je via ons kunt laten samenstellen.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten Delhi

Rode Fort
Staat ook bekend als Lal Qila. Dit fort ligt aan de oever van de Yamuna rivier. Het is gebouwd in een onregelmatige achthoek, en ommuurd door 2.4 kilometer aan rode, zandstenen muren. Het fort heeft twee hoofdingangen: de Delhi Poort en de Lahori Poort. Deze laatste kijkt uit op Chandni Chowk, De drukste markt van de stad. Vanaf de Diwa-e-am sprak de koning het verzamelde volk toe en luisterde naar hun klaaglieden.

Qutab Minar
De Qutab Minar werd in 1199 gebouwd door Qutab-ud-din Aibak. Hij was de oprichter van de eerste van de vijf dynastieën in Delhi genaamd het Delhi Sultanaat. De Qutab Minar is dan ook een van de eerste Moslimgebouwen in India. De Minar ligt op ongeveer 13 kilometer van Connaught Place en torent 72.5 meter de lucht in. In de Minar zijn inscripties uit de Koran af te lezen ingelegd in steen. Tegenover dit imposante gebouw staat een ijzeren pilaar en ernaast een moskee. De Qutab Minar was een van de grondleggers van de Islamitische architectuur in India.

Jama Masjid
Dit is een van India’s grootste moskeeën. Dagelijks komen hier duizenden Moslims voor hun gebed. Jama Masjid ligt tegenover het Rode Fort, en is ook gebouwd door Shah Jahan. De bouw werd in 1656 voltooid. Een indrukwekkend gebouw als de Jama Masjid laat zien hoe gelovig de Mughal koningen waren.

Rashtrapati Bhawan
Deze officiële woning van de president is gebouwd op de Raisina heuvel vlak naast het parlementsgebouwd. Het magnifieke zandstenen gebouw is ontworpen door Lutyens en is een combinatie van Westerse en Indische bouwstijlen. In 1929 werd de bouw voltooid en het gebouw gekroond met een indrukwekkende koepel. Rashtrapati Bhawan is gebouwd op een landgoed van 330 acres met prachtige Mughal tuinen en aan een uiteinde Rajpath, waar jaarlijks de parades voor de Dag van de Republiek plaatsvinden. Het gebouw behuisd maar liefst 340 kamers, 18 trappen, 78 lobbies, en 37 fonteinen.

India Poort
Deze 42 meter hoge poort ligt aan het andere uiteinde van Rajpath dan Rashtrapati. Ook dit bouwwerk is ontworpen door Lutyens. Het is een oorlogsmonument in de naam van de Indiase soldaten die slachtoffer zijn van de Eerste Wereldoorlog. In 1971 werd er een eeuwig brandende vlam onder de poort geplaatst ter hulde aan de Onbekende Soldaat.

Lotus Tempel
Deze tempel is gebouwd in de vorm van een bloeiende lotus. Het is een recente tempel, de bouw werd voltooid in 1986. In de hoofdhal wordt gemediteerd. De tempel is een symbool voor de spirituele vereniging van de mens. De tempel ligt in Zuid Delhi vlakbij Kalkaji en wordt omgeven door weide tuinen.

Delhi historie
Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de ‘augustus-helden’ uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.