Vrijwilligerswerk tijdens uw rondreis

    

Vrijwilligerswerk rondreizen

Wie de wereld verkent, ervaart vaak grote verschillen in welvaart. Veel reizigers worden geconfronteerd met lokale armoede en een gebrek of tekort van levensbehoeften en kennis die voor ons vanzelfsprekend zijn. Het ontbreken van waterpompen om het land te irrigeren, analfabetisme, en een goede infrastructuur zijn veel voorkomende problemen die met een beetje hulp aangepakt kunnen worden. Ook het werken in dierenopvangcentra behoort tot de mogelijkheden. Steeds meer mensen die een ver land willen verkennen, proberen hun reis daarom te combineren met vrijwilligerswerk. Het gaat ze daarbij niet alleen om het werk. Ze willen ook een steentje bijdragen aan bewustwording.

  

Vrijwilligerswerk reis organisaties
Als je vrijwilligerswerk doet, ontmoet je de lokale bevolking op een andere manier. Het geeft een goed gevoel als je iets doet voor de bewoners van een land dat je bezoekt. Het gaat niet alleen om het werk zelf. Vakantiegangers voelen zich meer betrokken bij een land. Vaak gaan ze na thuiskomst geld inzamelen. Een aantal organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden werken samen met reisbureaus die rondreizen aanbieden. Habitat for Humanity werkt bijvoorbeeld samen met Djoser. Wildlife friends en Orange Angel met FOX. Rainforest Alliance met Baobab.
       
                              

Alleen vrijwilligerswerk
Er zijn ook vrijwilligersorganisaties die wel bemiddelen bij vrijwilligerswerk, maar geen rondreizen aanbieden. Een specialist hierin is Activity International. Bij Activity International doen mensen vaak voor een langere periode vrijwilligerswerk. Sommigen gaan daarna op eigen gelegenheid rondreizen of backpacken.

 

Home - Vrijwilligers rondreizen - Feel good reizen

 

Vrijwilligerswerk Rondreis toppers

Vrijwilligerswerk reizen FoxTravelactive
Travel Active biedt ondersteuning. Leer andere culturen kennen, maak kennis met de lokale bevolking. Zelfontwikkeling staat centraal bij de programma’s. Jij doet een unieke ervaring op en levert tevens een bijdrage aan de ontwikkeling van vele hulpbehoevende projecten.

Travelactive vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk reizen FoxFOX Feel Good
Actief in vijf landen met timmeren, helpen in weeshuis, bomen planten of werken in dierenopvangcentrum. Rondreis en feelgoodpakket van enkele dagen.
FOX vrijwilligerswerk

Activity International vrijwilligers werkActivity International
Biedt vrijwilligerswerk, taalreizen en au pair mogelijkheden aan in diverse landen. Ook in niet ontwikkelingslanden zoals Australie.


Activity International

Shoestring vrijwilligerswerk reizenShoestring@work
Shoestring@work biedt je een kans om actief deel te nemen aan diverse vrijwilligersprojecten en daarmee jouw steentje bij te dragen aan bijvoorbeeld het welzijn van unieke diersoorten of de plaatselijke bevolking.


Shoestring@work


Baobab vrijwilligerswerkBaobab Fair Travel & Work
Actief in zes landen met bouwen, schilderen, opvang wilde dieren, bomen planten, Engelse les geven, helpen op school of in weeshuis. Rondreis van twee of drie weken en enkele dagen vrijwilligerswerk.
 
Baobab Fair travel

Vrijwilligers themareizen DjoserDjoser vrijwilligers themareizen
Vier reizen met bouwen (huizen en scholen), lesgeven en sportactiviteiten. Rondreis met vrijwilligerswerk of vrijwilligerswerk met rondreis.
Djoser vrijwilligers reizen